Draagbaarheid - Handleiding Light Alloy

3.2  Draagbaarheid

Light Alloy kan werken als een draagbaar programma. Om dit te doen gaat u naar Instellingen > Systeem > Diversen [tab] en activeert u de optie Instellingen opslaan in programmamap.

Instellingen > Systeem

De optie Programmamap in Standaardinstellingen > Instellingen opslaan in, doet precies hetzelfde:

Standaardinstellingen

Het scherm Standaardinstellingen krijgt u alleen te zien:

• bij het eerste gebruik na installatie;
  • als u in het menu Instellingen klikt op de knop Terug naar standaardinstellingen.

Let op:

• Als u in de draagbare modus niet wilt dat er registerinstellingen worden gewijzigd (bijvoorbeeld omdat u het programma op een verwisselbaar opslagmedium gebruikt), open dan vooral niet de categorie Instellingen > Bestandskoppeling! Als u dat toch doet (ook al hebt u nog niets gewijzigd), dan hebt u twee mogelijkheden:
    • óf de bestandskoppelingen worden bij het opslaan van het menu overschreven en gekoppeld aan de locatie van de draagbare versie van Light Alloy;
    • óf u klikt op Annuleren (klik voordien op een andere categorie, Light Alloy herinnert waar u bent gebleven voordat u het Instellingenmenu afsloot) en alle wijzigingen die u al hebt aangebracht gaan verloren.

Als de draagbare modus is ingeschakeld, ziet u het bestand LA.portable in de programmamap. Zolang u het programma draagbaar wilt gebruiken, mag u het bestand niet verwijderen. Doet u dit toch, dan zal Light Alloy weer in de normale (niet-draagbare) modus werken.