Toevoegen via dialoogvensters - Handleiding Light Alloy

4.4  Toevoegen via dialoogvensters

Bestanden/mappen toevoegen via dialoogvensters

Er zijn verschillende dialoogvensters beschikbaar om bestanden of mappen toe te voegen aan de afspeellijst. Dit keuzemenu roept u op door met rechtermuisknop te klikken op het "+"-icoontje in de werkbalk van de afspeellijst:

Bestanden aan afspeellijst toevoegen via dialoogvensters

Hieronder worden de verschillende dialoogvensters toegelicht.

a. Bestand(en) toevoegen via standaard dialoogvenster

Bestand toevoegen via dialoogvenster

- dit is het standaard Windows-dialoogvenster.

b. Bestand toevoegen via schermvullend dialoog

Bestanden toevoegen via dialoogscherm

(Klik op afbeelding voor vergroting)

- dit scherm is ontworpen voor gebruik met tv en afstandsbediening, met een minimum aan gebruikersinterface-elementen. Het kan ook volledig worden bediend met de toetsen , , , , Tab en Enter. De kleuren in het dialoogscherm worden bepaald door de skin.

Dit scherm kunt u ook openen via met het menu-item Algemeen snelmenu > Schermvullend bladeren.

c. Bestand(en) toevoegen via uitgebreid dialoogvenster

Bestanden toevoegen via uitgebreid dialoogvenster

- dit is een zeer functioneel, media-georiënteerd dialoogvenster (voor alle soorten (netwerk)schijven en apparaten, favorieten, markering van nieuwe bestanden en mappen, verschillende mogelijkheden om bestanden toe te voegen, enzovoort). Maar het kan (afhankelijk van uw computerconfiguratie) erg traag zijn als een map honderden of duizenden bestanden bevat.

U kunt er snel een bestand openen met een dubbelklik van de linkermuisknop.

Favorieten

In het uitgebreide dialoogvenster ziet u rechts naast het invoerveld de knoppen Toevoegen en Favorieten.

Om een map toe te voegen aan uw favorieten, doet u het volgende:

• dubbelklik op de map in het mappenpaneel aan de linkerkant van het venster;
  • druk daarna op de knop Toevoegen.

Om naar de lijst met favorieten te gaan, klikt u op de knop Favorieten.

Favorietenmodus

Favorietenmodus

Vanuit het favorietenvenster kunt u op twee manieren een bepaalde map openen in het uitgebreide dialoogvenster:

• dubbelklik op de mapnaam;
  • selecteer de gewenste mapnaam en druk daarna op de knop Ga.

Middenboven ziet u het pad naar de map die openstaat in het uitgebreide dialoogvenster. Als u op het pijltje aan de rechterkant van dit veld klikt, verschijnt een vervolgkeuzelijst met de laatst gebruikte paden in het uitgebreide dialoogvenster.

Uitrolmenu uitgebreid dialoogvenster

Met de knoppen linksboven kunt u bladeren door deze lijst met laatst gebruikte paden.

Om de favorietenmodus te verlaten, klikt u op de knop Favorieten.

d. Bestand(en) toevoegen via tv-dialoogvenster

Bestanden toevoegen via tv-dialoogvenster

- dit is een vereenvoudigde versie van het uitgebreide dialoogvenster. Het gebruikt slechts een minimum aan bestandsinformatie, zodat het in mappen met duizenden bestanden een stuk sneller kan werken dan het uitgebreide dialoogvenster. In dit vereenvoudigde dialoogvenster kunt u alleen de kleuren en de lettertypegrootte (van klein tot heel groot) instellen. Dit kan handig zijn als u het scherm op afstand wilt bedienen, bijvoorbeeld met behulp van een draadloze muis vanuit uw luie stoel.

e. Map toevoegen

Map toevoegen

- dit is een standaard Windows-dialoogvenster voor het openen van een map, als aanvulling op het gewone dialoogvenster. Deze mogelijkheid zit overigens ook in het uitgebreide en tv-dialoogvenster.