Mappenmodus - Handleiding Light Alloy

4.2  Mappenmodus

In tegenstelling tot de normale modus toont de mappenmodus niet de wachtrij, maar de inhoud van de lokale mappen op uw computer.

Mappenmodus

De mappenmodus is iets anders dan het automatisch toevoegen van alle bestanden aan de afspeellijst:

1. het combineert de afspeellijst en mappenstructuur, zodat u snel naar andere mappen kunt navigeren;
  2. behalve de snelzoekfunctie heeft het ook een bestandsfilter (het filterveld verschijnt rechts naast het snelzoekveld, maar is alleen beschikbaar als in het veld boven de mappenstructuur de optie Alle bestanden (*.*) is geselecteerd).

Overschakelen naar mappenmodus

U kunt de afspeellijst overschakelen naar de mappenmodus door te drukken op F11 of via het snelmenu van de knop Afspeellijst.

In het hetzelfde snelmenu vindt u ook de optie Posities in afspeellijsten synchroniseren. Deze optie dwingt de speler om de map te open van het op dat moment spelende bestand of anders van het geselecteerde bestand. En als u terugschakelt naar de normale modus, zorgt deze optie ervoor dat de afspeellijst het bestand bevat dat op dat moment wordt afgespeeld.

Instellingen mappenmodus

Verdere fijnafstelling van de mappenmodus kan worden gedaan door middel van een snelmenu.

Snelmenu mappenmodus

Sneltoetsen

Als u in de mappenmodus werkt, kunt u deze sneltoetsen gebruiken:

• Alt+F - open het paneel met favoriete mappen;
  • ] - minimaliseren/normaliseren van de breedte van mappenpaneel (linkerpaneel);
  • [ - maximaliseren/normaliseren van de breedte van bestandenpaneel (rechterpaneel) en totale mappenmodus, zonder de breedte van het mappenpaneel (linkerpaneel) te wijzigen;
  • middelste muisknop in het mappenpaneel of bestandenpaneel - is vergelijkbaar met de [-toets;
  • middelste muisknop in het paneel rechtsonder het bestandenpaneel (met het zoekveld en bestandsfilter) - is vergelijkbaar met de ]-toets.

Favorieten

Favorieten

Om in de mappenmodus uw favoriete mappen vast te leggen, doet u het volgende:

• dubbelklik in het mappenpaneel op de map die u wilt toevoegen aan uw favorieten;
  • open nu uw lijst met favorieten met de toetsencombinatie Alt+F of via het menu-item Favorieten in het snelmenu;
  • selecteer de gegevensrij waaraan u uw favoriete map wilt toevoegen;
  • druk nu op de knop Vervangen.

Vanuit de lijst met favoriete mappen kunt u op twee manieren een bepaalde map openen in het mappenpaneel van de afspeellijst:

• dubbelklik op de mapnaam;
  • selecteer de mapnaam en druk daarna op de knop Ga.

Met de knoppen linksonder in het venster kunt u een geselecteerde mapnaam naar onder/boven verplaatsen.

De favoriete mappen voor gebruik in de mappenmodus worden opgeslagen in het bestand Favorite.ini.