Bestandsinformatie - Handleiding Light Alloy

5.3  Bestandsinformatie

In Light Alloy kunt u op verschillende manieren informatie over het bestand verkrijgen:

1. in een informatieregel;
  2. in een dialoogvenster;
  3. in het afspeellijstrapport.

Informatieregel

De informatieregel toont in het videopaneel beknopte informatie over het bestand. U kunt de informatieregel activeren in Instellingen > Schermtekst > Informatieregel [tab].

Informatieregel

Standaard toont de informatieregel bestandsinformatie op deze manier:

Titleavi
Video: 1920x1080@23.976 fps (AVC)
Audio: 1/2, English, (DTS)

De informatieregel is echter zeer flexibel en kan volledig worden aaangepast. Het biedt een verscheidenheid aan tags die u aan de informatieregel kunt toevoegen:

Algemeen Video Audio
{ARTIST} - artiest
{CODECS} – video- en audiocodec
{COUNT} - aantal nummers op afspeellijst
{CURRENT} - huidig nummer op afspeellijst
{DURATION} - totale speelduur
{FILENAME} - bestandsnaam
{FORMAT} - bestandsformaat
{PLAYBACKSPEED} - afspeelsnelheid
{POSITION} - afspeelpositie
{REMAINS} - resterende tijd
{SIZE} - bestandsgrootte
{TIME} - systeemtijd
{TITLE} - titel
{VOLUME} - volumeniveau
{ZOOM} - beeldzoom
{VIDEOASPECTRATIO} - videobeeldverhouding
{VIDEOBITRATEMODE} – type videobitsnelheid
{VIDEOBITRATE} - videobitsnelheid
{VIDEOCODECID} - videocodec ID
{VIDEODURATION} - videoduur
{VIDEOFORMATINFO} - videocodecinformatie
{VIDEOFORMATPROFILE} - videocoderingsprofiel
{VIDEOFORMAT} - videocodec
{VIDEOFPS} – framesnelheid (frames per seconde)
{VIDEOHEIGHT} - videohoogte
{VIDEOWIDTH} - videobreedte
{AUDIOBITRATEMODE} - type audiobitsnelheid
{AUDIOBITRATE} - audiobitsnelheid
{AUDIOCHANNELSPOS} – audiokanaalpositie
{AUDIOCHANNELS} – aantal audiokanalen
{AUDIODURATION} - audioduur
{AUDIOFORMATINFO} - audiocodecinfo
{AUDIOFORMATPROFILE} - audiocoderingsprofiel
{AUDIOFORMAT} - audiocodec
{AUDIOLANGUAGE} - audiotaal
{AUDIOMUXINGMODE} - muxingmodus
{AUDIOSAMPLERATE} - audiobemonsteringsfrequentie (Hz)
{AUDIOSTREAMSCOUNT} – aantal audiosporen
{AUDIOSTREAM} – huidig audiospoor

Het volgende moet worden opgemerkt:

• {TITLE} - dit is niet de bestandsnaam maar de tag "title" uit de metagegevens. Maar als deze tag niet wordt gevonden, zal in plaats daarvan de bestandsnaam worden weergegeven.
    {TITLE}, {FORMAT} en {FILENAME} kunnen dus een ander resultaat geven!
  • De video- en audiotags verwijzen meestal naar het nu spelende bestand/nummer.
  • Voor en achter deze tags kunt u tekst toevoegen om de weergave leesbaarder te maken (u mag hierbij alle tekens, woorden en cijfers gebruiken).

Dialoogvenster

Met de toetsencombinatie Shift+I, of via het menu-item Algemeen snelmenu > Bestand, wordt een venster geopend dat er zo kan uitzien:

Dialoogvenster

Dit venster toont (indien beschikbaar) zeer gedetailleerde informatie over het bestand. Deze informatie kunt u via het snelmenu naar het klembord kopiëren.

In het algemeen komt u over het bestand het volgende te weten:

• bestandsgrootte en bitsnelheid;
  • welk programma is gebruikt om het bestand te coderen, en wanneer het bestand is gemaakt;
  • welke audio- en ondertitelsporen het bevat;
  • hoeveel ruimte ieder spoor in beslag neemt.

Over video:

• breedte, hoogte, framesnelheid (frames per seconde);
  • codec, coderingsprofiel, bitsnelheid.

Over audio:

• titel en taal (indien vermeld);
  • codec, bitsnelheid;
  • aantal kanalen en bemonsteringsfrequentie (Hz).

Over ondertitels:

• titel en taal (indien vermeld);
  • formaat.

Afspeellijstrapport

In het snelmenu van de afspeellijst vindt u de optie Rapport genereren. Bij deze functie worden alle bestanden in de afspeellijst gescand, en worden de belangrijkste gegevens in een HTML-tabel gezet.

Voorbeeld van een afspeellijstrapport.

Aanvankelijk is er slechts één sjabloon beschikbaar (te vinden in de map LightAlloy-map\Report). U kunt het sjabloon echter aanpassen aan uw eigen wensen en bijvoorbeeld opslaan in een ander bestandsformaat (.txt, .csv, .xls enzovoort).