Snelmenu - Handleiding Light Alloy

2.3  Snelmenu's

Het beheer van Light Alloy gebruikt op grote schaal contextgevoelige menu's (ook wel rechtermuisknop- of snelmenu's genoemd) die worden opgeroepen met de rechtermuisknop.

In Light Alloy worden verschillende soorten snelmenu's gebruikt:

1. algemeen snelmenu: rechtermuisknop op de titelbalk en op het bedieningspaneel:
    Algemeen snelmenu
  2. snelmenu van de afspeellijst: rechtermuisknop op de afspeellijst:
    Snelmenu van afspeellijst
  3. individuele snelmenu's: rechtermuisknop op de meeste knoppen en op de tijdlijn.

Het snelmenu van de bedieningsknoppen bevat de meest gebruikte opties voor de desbetreffende functie. Zo vindt u in het snelmenu van de knop Geluidsopties de beschikbare audiosporen, en in het snelmenu van de knop Afspeellijst opties voor het zoeken en toevoegen van bestanden, en verschillende afspeellijstmodi (normaal en mappenmodus).

Maar als u niet het hele snelmenu gebruikt en vindt dat het teveel of te weinig opties bevat, kunt u de inhoud ervan wijzigen in Instellingen > Interface > Snelmenu's [tab].

Instellingen > Interface > Snelmenu's [tab]

Aan de linkerzijde vindt u alle beschikbare keuze-items. Rechtsboven kunt u een menuknop selecteren waarna daaronder de geselecteerde menu-items worden weergegeven. In het midden van dit paneel ziet u een selectievakje voor het in- of uitschakelen van de mogelijkheid om snelmenu's aan te passen. Standaard is dit selectievakje aangevinkt.

De lijst met knoppen waarvan u het snelmenu kunt wijzigen is erg groot:

Knoppen met snelmenu

Voorbeelden van het aangepaste snelmenu van de knop Videobeeldopties: