Muziek luisteren - Handleiding Light Alloy

1.3  Muziek luisteren

Audiomodus

Voor het luisteren naar audiobestanden en internetradio heeft Light Alloy een speciale modus: de audiomodus. Deze modus is standaard ingeschakeld, maar wordt alleen geactiveerd bij het afspelen van audiobestanden en internetradio. Het heeft een compacte en overzichtelijke uitstraling, zonder videopaneel:

Uiterlijk audiomodus

Audiomodus in- en uitschakelen

De audiomodus kunt u in- en uitschakelen:

1. via de optie Gebruik voor audiobestanden en internetradio een compacte skin in Instellingen > Interface > Skin [tab]:
    Optie in Instellingen > Interface > Weegave
  2. via de optie Gebruik voor audiobestanden en internetradio een compacte skin in het snelmenu van de knop Afspeellijst:
    Optie in snelmenu van Afspeellijst-knop

Let op:

• De audiomodus is alleen mogelijk als de optie Meerdere programmasessies toestaan in Instellingen > Systeem > Diversen is uitgeschakeld, omdat in deze modus het configuratiebestand dynamisch wordt bijgewerkt.
    Als u met de speler gelijktijdig video én audio wilt afspelen, kunt u voor één van deze doeleinden beter gebruikmaken van een draagbare versie.

Audioafbeeldingen

Als bij het afspelen van een audiobestand in dezelfde map een afbeelding wordt gevonden, wordt - bij uitgeschakelde audiomodus - deze afbeelding weergegeven in het videopaneel in plaats van het logo van de speler.
Bij ingeschakelde audiomodus wordt de afbeelding weergegeven in plaats van de afspeellijst, als u klikt op de knop Afspeellijst (rechtsonder, de meest linkse knop), of als u met de middelste muisknop klikt op een lege plaats in het bovenste paneel:

Audioafbeelding in videopaneel

Light Alloy ondersteunt ingesloten en externe afbeeldingen van bijvoorbeeld een albumhoes. De speler ondersteunt als externe afbeelding de volgende bestanden:

Let op:

• alle combinaties van bovengenoemde namen en extensies zijn mogelijk;
  • andere namen (bijvoorbeeld "cover-256") en extensies (bijvoorbeeld jpeg, jpe) worden genegeerd;
  • externe afbeeldingen hebben voorrang op ingesloten afbeeldingen;
  • alle afmetingen zijn toegestaan, te grote afbeeldingen worden verkleind;
  • de afbeeldingen hebben geen instellingen.

Weergave muzieknummer(s)

Voor de weergave van het huidige muzieknummer (in de titelbalk van de speler) en van de muzieknummers in de afspeellijst, gebruikt Light Alloy standaard de bestandsnaam. Maar in plaats hiervan kunnen, indien aanwezig, ook tags uit de metagegevens van het bestand worden weergegeven.

Tags in audiomodus

In Instellingen > Interface > Verschijning [tab] > Gebruik tags (in plaats van de bestandsnaam) voor titelweergave in titelbalk en afspeellijst kunt u voor zowel de titelbalk als de afspeellijst instellen of én welke tags u wilt gebruiken.

Tags instellen

Alle beschikbare tags zijn te vinden in het snelmenu van het invoervak.

Tags

Volgordenummering en speelduur

In het tabblad Instellingen > Interface > Afspeellijst [tab] kunt u instellen of u in de afspeellijst de volgordenummering en speelduur wilt laten weergeven/verbergen. Met name voor de audiomodus zijn dit handige opties.

Volgordenummering en speelduur

Besturing via het systeemvakpictogram

Via het systeemvakpictogram kunt u de speler in geminimaliseerde vorm besturen met de muis. De instellingsmogelijkheden daarvoor vindt u in Instellingen > Systeem > Systeemvak [tab].